Eilen oli totuttuun torstaitapaan rauniotreeni-ilta. Edellisessä blogipostauksessa jo kehaisin, että olen saanut vihdoinkin hankittua Otolle valjaat, joista sitä on helpompi hallinnoida treeneissä. Minä tyhmä omistaja jätin Otolle valjaat autoon päälle ja kun menin hakemaan koiraa meidän vuorolle, minua odotti auton takakontissa yksi kappale koiria ja yhdet kappaleet valjaita, jotka OLIVAT olleet ehjät. Nyt niistä oli rintaremmi purtu poikki ja valjaat roikkuivat häthätää menossa mukana. Se siis niistä valjaista, eivät päässeet yksiinkään treeneihin.

Itse treenit sen sijaan menivat aivan loistavasti. Ensimmäinen maalimies valmiina vasemmalla kivikon takan, matkaa noin 20 metriä. Otto lähti suoraan oikeaan suuntaan ja meni nenällä perille. Vähän joutui pohtimaan reittiä kivikasan taakse, eli todellakin se haistoi nenällään, missä piilossa se maalimies lymyää. Seuraava maalimies oli myös valmiina, luolan suulla, matkaa ehkä 25 metriä. Jälleen äijä löytyi pikapikaa. Tälle maalimiehelle menin myös itse paikalle, ei häirinnyt Otto laisinkaan, oli sen verran nakkien lumoissa. Kolmas maalimies oli haamuna noin 30 metrissä, hienosti meni tälläkin kertaa ja  maalimies toi Oton syötellen pois. Voisi sanoa, että loistavat treenit! Ennen etsintää Ottoa myös haukutettiin, hyvää haukkua alkaa irrota, tosin edelleen ääni kulkee falsetissa. Mutta mitäpä tuosta.

Valjasongelma sai tänään helpostusta, kun sain hyvän puhelun töissä. Eilen treeneissä treenikaveri vinkkasi, että hänellä saattaisi olla yhdet ylimääräiset valjaat, jotka voisivat passata Otolle. Sovimme, että hän ottaa valjaat autoon mukaan, kunhan seuraavan kerran nähdään treeneissä. Treenikaverin mies on  töissä samassa työpaikassa kuin minä ja sain heti aamupäivällä puhelun, että tulenko hakemaan niitä valjaita. Minähän kävin ja äskeisen testauksen perusteella valjaat ovat suunnilleen sopivat. Pikkuisen isot, mutta kunhan poika tuosta vankistuu, niin ovat oikein passelit. Tästä eteenpäin myös minä olen oppinut kantapään kautta, että valjaita ei sovi jättää Oton nakerreltavaksi.

Lyhyt tottispäivitys myös loppuun, alkuviikosta kävimme tekemässä vähän nakkitottista läheisen koulun pihalla. Seuraamista, tällä hetkellä käsi on jo irti koiran nokasta. Istumista ja maahanmenoa, lyhyitä pätkiä paikallaan noissa asennoissa. Sekä seisomisen alkeita. Ihan ok suorituksia.