BH-koulutuksessa pidettiin tällä viikolla kaupunkiosuustreenit, kun koirakenttä oli valjastettu IPO-MM kisailijoiden käyttöön. Kaiken kaikkiaan Otto on mainio tapaus, kun ei se pelkää mitään ja sikäli sen kanssa on mukava liikkua ihmisten ilmoilla. Mutta samaan aikaan se ehtii havainnoida kaiken mahdollisen ympärillä ja tehdä sen tuhat liikkua suuntaan jos toiseenkin, ennenkuin narun toinen pää on ajantasalla. Luvattoman harvoin tulee lähdettyä kaupungin vilinään ihan vartavasten koiraa taluttamaan,niinpä BH-treenien kaupunkiosuuden harjoittelu tulikin ihan tarpeeseen. Ihan nätisti Otto kulki mukana, tosin välillä piti vähän nakilla avustaa, mut silti, eiköhän tuolla käytöksellä olisi läpi päässyt ihan oikeastakin kokeesta. Seinään kiinni jätettäessä Otto oli kuulemma ollut salamana ensin hihnansa kimpussa ja kääntyillyt vähän joka suuntaan, mutta pysyi siis silti aloillaan yrittämättä hirttäytyä naruunsa tai hyökkimättä häiriökoiraa kohden.

Keskenämme ollaan otettu myös lyhyttä pätkää tottista. Tällä hetkellä olen tyytyväisempi jo seuraamisiin, päästään ottamaan jopa useamman kuin muutaman askeleen seuraamisia, tosin välillä on havaittavissa pientä edistämistä. Mutta on oltava vaan tarkkana koska palkkaa, ettei vaan vahvista väärää paikkaa. Lisäksi ollaan harjoiteltu paikallaan kääntyilyä nakkiavustuksella, jotta Oton liikkuminen käännöksissä ei olisi niin kökköä. Jäävät menee ihan ok, itse asiassa istuminenkin on varmistunut, maahanmeno edelleen hyvä. Luoksetuloissa otettu loppuasentoja edelleen lyhyellä matkalla + palkkaus makupalalla suusta sekä vauhtiluoksetuloja. Nouto, eteenmenon alkeet ja paikallaolo on jääneet harjoituspaitsioon viime/tämän viikon aikana.

Eilisissä hakutreeneissä tuli ihan onnistunut suoritus, mitä nyt ohjaaja ei ollut ihan kärryillä. Ensimmäisenä Otolle ensimmäisen kerran ihan suunniteltu tyhjä pisto oikeaan etukulmaan. Otto eteni taaksepäin (eli piston suuntaan en ollut tyytyväinen), mutta palasi pistolta takaisin pienen huutelun jälkeen ja lähetin sen suoraan keskilinjan yli vasemmalle puolelle. Sekin oli laatuaan ensimmäinen ja niitä voisi kanssa ottaa ohjelmistoon jatkossakin, etten siis aina ota sitä sivulle hallintaan ennen lähetystä. Ensimmäinen maalimies pinkaisi karkuun kiven takaa 15 m päästä, ja Ottohan meni. Haukkua 10-15 ja kävin hakemassa pois.

Sen jälkeen ohjaajalta katosi ymmärrys ja painelin keskilinjaa suoraan eteenpäin ja lähetin vasemmalle puolelle, josta Otto löysi hyvin maalimiehen makaamasta kuusen alta, ilmaisi hyvin ja kävin hakemassa pois. Sen jälkeen minuun iski vasta tietoisuus, että maalimies nro 2 sijaitsikin jo paljon aiemmin oikealla puolella, joten jouduimme palaamaan taakse päin keskilinjaa. Lisäksi lähetin Ottoa edelleen liian edestä, ja taidettin joutua ottamaan kaksi lähetystä, ennenkuin kolmannella yrittämällä Otto sai hajun, löysi, ilmaisi ja hain pois. Sen jälkeen tultiin yhtä matkaa pois, maalimiehen syötellessä Ottoa.

Hyvät treenit siis, mutta parempi koordinaatio maalimiesten sijoittelussa olisi ollut hyväksi. Jatkossa treenattavia juttuja:

  • puoliumpparit / umpparit
  • tyhjät pistot suoraan
  • eteenpäin työskentely (tarttee tosin vähän paremmat tuuliolosuhteet kuin mitä on ollut)
  • hallintaa, hallintaa (päätin, etten voi enää roikkua siinä pannassa kiinni)