Otto käväisi kääntymässä virallisessa luonnetestissä eilen Janakkalassa. Ennen testiä tuumailin Oton mahdollisia reaktioita, mutta aika luottavaisin mielin on lähdössä liikenteeseen. Eikä testissä mitään yllättävää tullutkaan esiin, aika pitkälle se käyttäytyi niin kuin olisin olettanutkin. Tuomareina toimivat Lea Yli-Suvanto ja Jorma Lankinen.

 

I Toimintakyky +1 (Kohtuullinen)

II Terävyys +1 (Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua)

III Puolustushalu +3 (Kohtuullinen, hillitty)

IV Taisteluhalu +3 (Suuri)

V Hermorakenne +1 (Hieman rauhaton)

VI Temperamentti +3 (Vilkas)

VII Kovuus +1 (Hieman pehmeä)

VIII Luoksepäästävyys +2a (Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen)

Laukaspelottomuus +++ (Laukausvarma)

Loppupisteet 167 (hyväksytty)

 

Testi on otettu videolle, ja toivottavasti sen myös joskus saan näppeihini. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten odotan innolla näkeväni vähän kauempaa, että miltä näytti. Kaikki osa-alueet ovat plussalla, mikä tietysti ilahduttaa. Mikään testin osa ei järkyttänyt Ottoa niin paljoa, että kuppi olisi pahemmin mennyt nurin, mielestäni reaktiot olivat aika odotettuja ja palautumiset kohtuullisen nopeat. Pimeä huone tuotti pientä haastetta, eikä Otto omatoimisesti uskaltanut liikkua puolta väliä pitemmälle. Yleisesti jäi sellainen oli, että koira meni testattavaksi häntä heiluen ja tuli sieltä pois häntä heiluen, eikä pahempia tiloja tuntunut jäävän päälle. Arvostelua odotellessa Otto pisti pitkäkseen ja söi tarjotut namit parempiin suihin.

Sinällään testin tulos ei tuonut oikeastaa mitään uutta, eikä muuttanut käsitystäni koirasta. Oli kuitenkin mukava saada vahvistus omalle käsitykselle siitä, miten luulisin koiran toimivan tällaisissa tilanteissa. Ja loppujen lopuksi, olisipa paperissa lukenut mitä vaan, niin suurempi painoarvo on sillä, miten itse koen normielämän sujuvan Oton kanssa, ja miten osaan vetää juuri siitä oikeasta narusta, että Otto toimii harrastussaralla niin kuin sen haluan toimivan. Totaalisen toinen asia on sitten se, että osaanko aina vetää siitä oikeasta narusta... Mutta summa summarum, minulla oli testiin mennessä narun päässä oikein oivallinen sesse, ja sitä se oli pois tullessakin!