Pitkästä aikaa päästiin tänään hakutreeneihin. Lunta alkaa olla metsässä sen verran paljon, että ajattelin suosiolla siirtyä ilmaisujen vahvistustreeneihin etsinnän sijaan. Otettiin siis ihan pihamaalla ilmaisuja neljä kappaletta niin, että maalimies menee vähän matkan päähän, koira perään ja sen jälkeen kunnon ilmaisut. Ekalla maalimiehellä en mennyt ollenkaan koiran luokse, vaan vapautin sen suoraan kauempaa namipalkalle. Kolmella muulla maalimiehellä menin koiran luokse seisoskelemaan, ennen kuin vapautin.

Ekalla kerralla teki sen, mitä ajattelinkin sen tekevän, eli kävi kusaisemassa lähipuskaan ennen ilmaisun aloittamista. Muissa ei ongelmaa, eikä juurikaan häiriintynyt minun läsnäolosta. Päinvastoin, mielestäni se saa tukea siitä, että olen lähellä ja vahvistaa haukkuaan.

Jatkossa siis lisää ilmaisutreenejä, umppareita ehdottomasti mukaan. Lisäksi voisi koittaa sitä lelupalkkaa välillä. Ja jokusen kerran voisi koittaa hallintaan ottoa, vaikken usko siinä sen kummempaa ongelmaa olevankaan. Haukkusarjojen pituutta voisi myös kasvattaa. Tänään oltiin arviolta 20-30 haukun sarjoissa.

Tullessa käytiin ottamassa vielä omat tottikset matkan varrella. Nouto meni kivasti, hyvä paluuvauhti ja luovutus nätisti. Edelleen tuppaan huutamaan sen ”hyvän” heti paluumatkan alkuun, kun jotenkin epäilen, että ilman sitä se jää huhhailemaan matkalle. Tähän jatkoneuvoksi, että vaihtelee ”hyvän” paikkaa, ja pian toivottavasti pääsen siitä eroon, ettei Otto ala odottaa sitä hyvä-sanaa kuuluvaksi osana palautusta. Muuten otettiin nopeat kaukot, pysyi hyvin aloillaan ja teki Otoksi nopeat asennonvaihdot. Lisäksi jäävistä maahan + seiso. Otolla on tapana ottaa vielä useampi askel seis-käskyn jälkeen, ja tätä petrattiin tiistain hallitreeneissä ”paiskaamalla” pallo käskyn kanssa samanaikaisesti Oton etujalkojen luokse, josta se sai suoraan käydä palloon kiinni. Kerta tai kaksi taidettiin tehdä näin, ja johan alkoi stopit nopeutua. Tein tänään saman kerran, ja mielestäni ero aiempaan pysähdysnopeuteen oli huima, vaikka siis en enää palloa viskannutkaan. Välillä se voi olla näin pienestä kiinni. Loppuun vielä eteenmeno pallolle & leikkiä.

Tiistain hallitreeneissä tehtiin muuten eka pitkä paikallaolo piilossa siten, että ympärillä oli rivissä muitakin koiria. Ja ilman namilautasta nenän edessä. Otto makasi tosi terävänä, mutta rauhallisessa mielentilassa koko ajan. Huojennus! Ja ylipäätään vire oli kiva koko treenien ajan. Hyppy sujui tällä kertaa ihan sääntökirjan mukaan. Seuraamisessa meinasi vähän keulia, mutta tätä korjailtiin vasemman kautta täyskäännöksillä. Ja pientä ääntelyä on havaittavissa vireen noustessa, joten tätä seuraillaan.