Viime viikon hakutreenimerkinnät ovat jääneet kokonaan tekemättä, joten yritän kaivella muistini pohjilta jotain viitteitä siitä, miten on mennyt.

Viime viikolla olimme tiistaina metsätreeneissä. "Saaliina" kolme maalimiestä, kaikki valmiina, kaksi seisovassa asennossa, yksi kyykyssä. Olemme edenneet siihen vaiheeseen, että etsintä ja ilmaisu on yhdistetty. Muistini mukaan pistoista kaksi lähti hyvin, oikeaan suuntaan ja äijät löytyivät pian. Keskimmäinen maalimies tuotti enemmän tuskaa, ensimmäisellä lähetysyrityksellä koira irtosi väärään suuntaan ja kutsuin takaisin. Toisella kertaa jatkoi kaahailua sivuttaissuunnassa, eikä irronnut riittävän kauas (maalimies lähellä sivurajaa). Pienen ääniavun jälkeen ei ongelmaa. Ilmaisut, pari haukkua siis, ihan ok, myös kyykyssä olevalla maalimiehellä.

Torstain rauniotreenit, kaikki kolme maalimiestä valmiina, ilmaisut kaikilla. Etsintä ok, pieni epävarmuus näkyi koiran työskentelyssä, oli vähän "hiippailua" minun silmään. Jotenkin en nyt saa mieleeni tarkemmin, että miten meni, mutta kuvat kertonevat jotain, kiitos Heidille valokuvista!

Tämän tiistain metsätreeneissä kysyin kokeneemmilta apua lähetysongelmaamme eli siihen, että Otto lähtee itse haluamaansa suuntaan, ei sinne minne minä käsken. Tätä paikkamaan otettiin puolipupuja eli maalimies meni valmiiksi metsään parinkymmenen metrin päähän. Kun lähetin Oton matkaan, maalimies pinkaisi karkuun ja näin vahvistimme Otolle mielikuvaa, että tässä vaiheessa maalimies löytyy AINA sieltä suunnasta, jonne osoitan. Näin siis tehtiin kahdella ekalla maalimiehellä, kolmas oli valmiina ja Otto eteni nätisti suoraan ja löysin kadonneen. Ilmaisut ihan ok, noin 5 haukkua vaadittuna. Jatkossa voisimme tehdä näitä puolipupuja edelleen vahvistamaan oikeaa etenemissuuntaa.

Ai niin, ja yhden kullanarvoisen vinkin sain viime viikolla, mitä yritän noudattaa. Eli minun on selkeästi vähennettävä koiraan koskemista tai sen pannassa roikkumista lähetystilanteessa. Enhän voi jatkossakaan roikkua kaksin käsin pannassa, vaan koiran pitäisi keskittyneesti istua/seisoa vieressä ja odottaa lähetystä. Eli nyt siis yritän muistaa hellittää pannasta aina ennen lähetystä, tästä pikku hiljaa yritämme siirtyä siihen, että koiran on hallinnassa ilman "kahlehdintaa".