Toko-innostus sai vähän uutta pontta viime viikolla ja treenilaiskottelun jälkeen ollaan tokoteltukin joka päivä. Kaikissa mahdollisissa liikkeissä on vielä paljon hierottavaa ja osien yhdistelyä, mutta otimme harjoittelurepertuaariin mukaan sen tötterön kiertämisen, josta viikonlopun koulutuksessa oli puhetta. Äsken jälleen viritin ämpärin keskelle pihaa ja Otto kiertämään ämpäriä. Otto on jo vähän hiffannut, että mitä siltä odotetaan, mutta vielä saa lähettää aika läheltä ja hieman ohjata kädellä alkuun. Huvikseen koitin muutaman kerran pelkällä "Kierrä"-käskyllä , jollon Otto kyllä lähti hyvin ämpärin suuntaan, mutta teki kierroksensa jo ennen ämpäriä. Eli ihan täysin se ei vielä ole sisäistänyt törpön tarkoitusta.

Äsken pihalla temppuiltiin lisäksi muutama luoksetuloa siten, että lelu oli käsissä edessä, joten aika vahvasti ohjasin sen oikeaan paikkaan. Mutta pääasia, että se tuli siihen eteen. Seuraamisessa keskityimme takapään käyttöharjoituksiin, eli pari askelta ja käännös 90 astetta paikallaan, meni tosi nätisti. Seisomista otettiin edelleen niin, että Otto oli minun edessä ja pysäyttelin sitä + viskasin nakkia taaksepäin, ei siis mitään merkittävää edistymistä. Liikkeestä maahanmenoja muutama, ne on ihan näpsäköitä.

Eiliset ohjatut hallitreenit sen sijaan antoivat taas miettimistä, molemmille. Otolle harjoitusten aikana ja minulle harjoitusten jälkeen. Meillä on kuukauden tauko siitä, että ollaan oltu tuollaisissa yhteisharjoituksissa ja olipa taas Otto-pojan pää sekaisin. Alkuun tuntui, että keskittyminen on nollassa, loppua kohden jo hieman rauhoittui. Välillä se tekee ihan näppäriä suorituksia, mutta sitten kun toinen koira tulee liian liki, ääntelee tms., niin Oton tuntuu olevan ylivoimaisen vaikea keskittyä. Noh, toisaalta uskoisin iän vähän rauhoittavan Ottoa, joten sitä odotellessa... Mietin itse kuitenkin treenien jälkeen, että liekö se kolinapurkki sittenkään on oikea keino, kun ei Otto räyhää eikä muuta, kunhan vaan olisi kovin innokas olemaan siellä, missä tapahtuu jotain. Taidan odotella rauhassa siihen asti, että olemme seuraavan kerran Christan opissa ja tuumataan sitten tilanne.