Grr... Pakko vuodattaa tänne muutama sananen Tämän Talouden Tuholaisesta, koskapa en voi valittaa kenellekään puhelimen välityksellä. Äsken siivousinnossani olin pihalla imuroimassa autoa, varmaan olin saanut auringonpistoksen, kun sellaiseen ryhdyin heti loman alkajaisiksi. Oton jätin sisälle odottelemaan ja tyhmänä kuvittelin, että se nukkuisi antaumuksella Risan kanssa vietetyn juoksutuokion jälkeen. Palasin jossain vaiheessa hakemaan sisältä rättiä ja pesuvettä, jolloin havaitsin jonkinlaisen pyörremyrskyn kulkeneen läpi kodin. Oton illan saldona:

  • Hieno työkännykkä purettuna kolmeen osaan, lisäksi akku ja puhelimen takakansi entrattuna solmuun => siitä ei enää kalua taida tulla ja nyt tämä emäntä on puhelimeton. Kaiken lisäksi, kun loma mukavasti alkoi, en taida korvaavaakaan saada kuin kävelemällä itse kauppaan ja ostamalla jonkun väliaikaisräpistyksen loman ajaksi. Tai jospa jostain laatikon perukoilta löytäisin jonkun vanhan mankelin käytettäväksi.
  • Pyykkiteline kaadettuna, pyykkejä siellä sun täällä, aika moni vaate ruskeiden tahrojen peitossa. Niin tosiaan, Risa ja Ode taisivat uida jos jonkinlaisissa jorpakoissa ja ehkä olisi kannattanut siivota ensin koira, eikä käydä suoraan auton kimppuun.
  • Feikki-crocksit aseteltuna nätisti samaan kasaan jonkin vaatteen ja kännykän raadon kanssa, sentään kengät olivat ehjät.

Eikä siinä vielä kaikki. Voisin tähän samaan listata muutaman kodin irtaimistoon kuuluvan tavaran, jotka viime viikkoina ovat saaneet kyytiä:

  • "Rumemman puoliskon" (anteeksi ilmaus) kukkaro tuusan nuuskana, sentään rahat ja kortit säilyivät ehjinä
  • Viherkasvi riekaleina
  • Pari kappaletta hihnoja
  • Katjan crocksit rei'itettynä reissulla
  • Silmälasit

Päivät Otukainen viettää edelleen omassa konttorissaan eli kodinhoitohuoneessa. Näky mahtaisi olla aikamoinen ja huuto vähintään samanmoinen, kun saapuisin kotiin toteamaan tuhot päivän päätteeksi. Saapa nähdä, että kasvaako tuosta tuholaisesta koskaan kivaa koirakansalaista, jonka voi luottavaisin mielin jättää kotiin.