Lähdimme tänään toisen sertin metsästykseen Hyvinkäälle. Elina Haapaniemen tiukan tuomaroinnin jälkeen kotiinviemisiksi jäi tällä kertaa JUN EH/1, oikein mukavalla arvostelulla.

13 kk vanha vilkas, hyväntyyppinen juniori. Hyvät mittasuhteet. Sopiva luusto. Hyvä pään muoto. Purenta ja hampaat ok. Silmät voisivat olla hieman tummemmat. Hyvin kannetut hivenen kookkaat korvat. Hieman suora edestä. Rungon tulee kehittyä. Riittävä takakulmaukset. Liikkuu takaa hyvin, mutta etuliike vielä kovin löysä. Hyvä karvapeite. Hyvä temperamentti.

Kaiken kirjoitetun tunnistan Otosta, ja tuomarin sanoin, antaa pojan vielä vähän kehittyä ja krhm... kehäkäytöstä voisi kuulemma opetella. Meno olikin tänään harvinaisen villiä, varmaan loppuviikon toimettomuus ja pitempien lenkkien puute sai jo ennestään aktiivisen otuksen entistäkin aktiivisemmaksi. Mutta aina parempi noin päin kuin että olisi perästä vedettävä lapanen!

Ei siis vielä tullut sitä toista serttiä, mutta muutaman viikon päästä uusi yritys. Sen jälkeen pidetäänkin luova tauko ja annetaan lapsukaisen kasvaa ihan oikesti aikuisen mittoihin.